Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Mindezekről bővebben itt tájékozódhat.

 

Fantomatika

A szerző szavaival:

"A Fantomatika Kiadót 2016 szeptemberében ketten alapítottuk, Szabó Krisztina és Sárosi Mátyás-Zsolt, székhelyünk Kézdivásárhelyen, Erdélyben van.

fantomatika kifejezést Stanislaw Lem írásaiban olvastuk először, később máshol is találkoztunk vele. A fantomatika holografikus világot, mesterségesen kreált valóságot jelent, a virtuális tér hangzatosabb neve.

Úgy gondoljuk, hogy a szuperhősös képregények kínálata már így is elsöprő mennyiségű és kissé talán fárasztó is, ezért mi nem szándékozunk ebbe az általánosan elfogadott képregényáramlatba tartozni. Ezt a kifejezési formát mint művészeti ágat szeretnénk gyakorolni, történeteink és rajzaink azzal a szándékkal születnek, hogy a világról alkotott igaz és őszinte véleményünket, rémlátásainkat, reményeinket és ezzel kapcsolatos átgondolt ötleteinket megmutassa.

Szívesen látnánk, ha kiadónk egy csoportnak, egy közösségnek a gyűjtőpontja lenne, és azt is, ha ebből a közösségből kiváló írók és rajzolók bukkannának elő, akikkel együttműködhetnénk.

Én, Szabó Kriszta, Kézdivásárhelyen születtem 1977-ben. Bár a kommunista televízió alig-alig sugárzott rajzfilmeket, már gyerekkoromban tudtam, hogy rajzfilmet szeretnék készíteni. Egyik nagybátyám könyvespolcán felfedeztem a Galaktikát (Magyarországon máig is megjelenő sci-fi kiadvány), és beleszerettem a tudományos-fantasztikumba. Később rajzosztályba kerültem, majd a filmkészítés kezdett érdekelni, így a kolozsvári egyetemen fotó-videó szakot végeztem. Azóta is tervezgetem, hogy megvalósítom ötleteimet film-animációs film formájában. Évek óta várom, hogy valaki képregényt jelentessen meg Erdélyben, hogy legyen itt is „kultúrája”, s egyszer csak rádöbbentem arra, hogy én is, mi is meg tudnánk csinálni.

Sárosi Mátyás is kézdivásárhelyi, ugyanabban a kártierben nőtt fel, mint én, csak nyolc évvel később, így elkerültük egymást a játszótéren. Ő is Kolozsváron végzett, grafika szakon, abban a reményben, hogy éhező művész lesz. Annyira szeret rajzolni, hogy amikor néhány évvel ezelőtt megismerkedtünk, nem tudott biciklizni és úszni, fütyölni máig sem tud. Kérdeztem tőle, hogy ez hogyan lehetséges, mit csinált ő gyerekkorában, amikor mi, a többiek biciklizni, úszni és fütyülni tanultunk? Rajzoltam – válaszolta. Aztán kiderült, hogy legjobban vele lehet beszélgetni sci-firől, filmekről, művészetről, könyvekről. Matyi egyébként gyakorló művész, van saját weboldala is, munkái itt tekinthetők meg."

Rendezés:
Raktáron
1.350 Ft
Raktáron
1.350 Ft
Raktáron
1.350 Ft
Előrendelhető

Újdonság

Top termékek
Wantlist

Küld el nekünk mire vágysz, mit keresel régóta és i beszerezzük neked!
Listát a geekrendeles@gmail.com-ra tudsz küldeni!